fredag den 2. december 2011

Dagens Nyheder



Hvis der tidligere har hersket usikkerhed om kvaliteten af det amerikanske regime kan al tvivl nu stedes til hvile. Er du selv en af de romantikere derude der tror USA er land of the free bør du ikke læse videre, med mindre du er parat til at udfordre dine egne fordomme om den kultursfære dine bedsteforældre vrængede på næsen af, inden de tog på diskotek for at danse jitterbug og drikke coca cola.

For det første er den amerikanske drøm officielt erklæret lige så død som teorien om Oswald som manden bag mordet på Kennedy. Andelen af amerikanere afhængige af de såkaldte food-stamps for at kunne overleve er den største i over 50 år, mens antallet er det største nogensinde: over 48 millioner mennesker i God's Own Country kan ikke forsørge sig selv under de nuværende omstændigheder - som naturligvis er selvskabte, hvis man spørger en økonom. Ikke siden den store depression har der været så voldsomme udvekslinger mellem politi og demonstranter. Nuvel, Vietnam tiltrak sig en del opmærksomhed, netop derfor er det værd at bemærke at det nu er den selvsamme generation der, dømt til at gentage fortidens uhyrligheder, sender ordensmagten V 2.0 ind mod sine egne børn og humanistiske bannerførere.

Et andet eksempel der sætter spørgsmålstegn ved den eksisterende ordens oprigtige intentioner over for borgerne er den nuværende administrations adskillige tiltag til stigende og vedvarende kontrol af individet for individets egen skyld, naturligvis. Nu skal man jo ikke tro på alt hvad massemedierne bringer af såkaldte nyheder, og andre medier kan være svære at tro på. Tilbage er kun erfaringen og den deraf afledte sunde fornuft. Held og lykke.

Det seneste eksempel på skærpede foranstaltninger og udvidede magtbeføjelser til de utallige sikkerhedstjenester er den senest vedtagne National Defence Authorization Act som i bedste kancellisprog erklærer hjemlandet for en del af slagmarken og dermed hjemler militæret at arrestere hvemsomhelst, også amerikanske borgere, alene på mistanken om meddelagtighed i en krigshandling mod USA - og ja, terror er en krigshandling - for derefter at holde dem i forvaring uden rettergang på ubestemt tid, også i USA.

Sammenholdt med det faktum at præsidenten kan autorisere likvidering af egne borgere og rent faktisk har gjort det (og hvad så at offeret ikke var af angelsaksisk afstamning eller den kristne tro) - tegner konturerne af en mellemamerikansk bananrepublik fra midten af det 20. århundrede, dog uden den massive indflydelse fra et nærliggende imperium. Heldigvis for præsidenten har han folk til at diskutere og votere over hvem der er står for skud, så førstemanden ikke skal få blod på hænderne. Såklart.

Man kan undre sig over vi har overlevet så langt som art - og alle andre arter tillige med os, på nær de ca. 200 arter der dør hver dag!

Nåmen, for at du ikke skal fortsætte din dag i en trykket sindsstemning kommer her nogle billeder fra vores allesammens medieindustri til at skabe en varm og imødekommende indvendig følelse.

Ingen kommentarer: