onsdag den 16. november 2011

Dagens Nyheder III

Den finansielle opdagelsesrejse vil tilsyneladende ingen ende tage. Indtil videre har man (gen)opdaget det problematiske i ikke at lade dødsejlere gå på grund, men har i stedet kaste flere gode penge efter dårlige. Ifølge denne gode herre (Kyle Bass) findes der intet endemål for rejsen - blot en nødvendighed for at lade falde hvad ikke kan stå samt en undren over, at paven er tysker og centralbankdirektøren italiener.

Den militære opdagelsesrejse i Nordafrika - øvelse Southern Mistral 2010 - er derimod ganske afsluttet og komplet - ligesom Irak var fikst og færdig da George W. Bush 1. maj 2003 holdt sin sejrstale ombord på USS Abraham Lincoln. Diktatoren er død, og en ny diktator-dukke har fået pladsen som marionet. Tilbage er nu kun arbejdet med at få fejet gaderne og sætte varer på hylderne, så livet igen kan blive normalt i Libyen for både indfødte og udlændinge - held og lykke med det.

Den demokratiske opdagelsesrejse i Nordamerika - Occupy Wall Street, som nu har bredt sig til adskillige byer over hele verden - lader til først lige at være begyndt. Ikke desto mindre har bevægelsen allerede manifesteret sig nok til at blive taget alvorligt af operatørerne mens medierne endnu latterliggør den. Det vækker i hvert fald undren, at de redaktionelle linjer underspiller OWS betydning, engagement og politiske dagsorden, mens ordensmagten reagerer overfor disse ubevæbnede "protestanter" som var de sammensat af børnelokkereskattesnydere og gemene voldsforbrydere.

Ingen kommentarer: