fredag den 18. november 2011

Dagens Nyheder






Occupy Wall Street
Bevægelsen, der i går gik ind i sin tredje måned, er nu vokset til over 30.000 i New York alene. Det er selvfølgelig ikke alverden i et land med over 300.000.000 indbyggere, men som tidligere beskrevet, er det ikke alle interesserede der har mulighed for at deltage, fx enlige forældre, forsørgere, syge, svagelige, fattige udenfor NY og arbejdere med pligter som fx sygeplejersker, politimænd mv., ligesom der ikke er plads til alle i Zucotti Park, der indtil videre er det eneste sted demonstranterne kan overnatte, idet lovgivningen ikke tillader demonstranterne at benytte offentlige arealer til formålet. Men hertil skal lægges demonstranterne i 30  andre amerikanske byer, for slet ikke at glemme demonstranterne i andre lande som fx Spanien, Portugal, England og Grækenland.

Trods ordensmagtens kontante og ukritiske behandling af demonstranterne, hvor over 200 blev arresteret i en massearrestation i går ved middagstid, fortsætter demonstranterne ufortrødent deres marcher, som nu også kalder på frigivelsen af de mange arrestanter.


Strategi
I bestræbelserne på at yde borgene den bedste service har det texanske politi netop implementeret ubemandede droner til overvågning og eftersøgning. Det er både billigere og nemmere end at anvende en traditionel helikopter med rigtige mennesker ombord, og vil med teknologiske landvindinger i fremtiden kunne bevæbnes og udstyres til selvstændigt at foretage anholdelser og kropsvisitationer under brug af Taser eller skarp ammunition.

Måske det engelske politi kunne finde anvendelse til samme teknologi i deres tilgang til hjemlige demonstranter, da den gammeldags metode til infiltration samt instigation gennem agent provocateurs efterhånden har spillet fallit.

Ingen kommentarer: