tirsdag den 22. november 2011

Dagens Nyheder


Iran
Gennem det seneste halve års tid er hen ved tyve CIA-agenter blevet anholdt af iranske og libanesiske sikkerhedsstyrker. Agenterne skulle angiveligt have spioneret imod Hezbollah-bevægelsen i begge lande, og CIA forventer derfor ikke at se deres agenter igen. Spionage har af natur en høj arbejdsrisiko og det er ikke uhørt, at spioner fanges eller forsvinder, men at et helt netværk trevles op og arresteres er både sjældent og katastrofalt for CIA/USA, som nu famler i mørket overfor Hezbollah, og i sidste end kun har sig selv at bebrejde for misæren.

Teknologi
Måske CIA's slappe holdning overfor sine agenter er et udslag af landvindinger indenfor pre-crime som vi kender det fra film som fx Minority Report. De første til at implementere predictive analytics som arbejdsmetode er Los Angeles' politi, hvor en computer anviser indsatsområder til politipatruljerne på baggrund af statistisk datamateriale om tid, sted, type mv. af forskellige former for kriminalitet. Dette er selvfølgelig en hjælp for politiet i deres arbejde, som på den måde bedre kan målrette indsatsen samt udspare det fejlbehæftede menneskelige personel til det mere håndfaste politiarbejde tiden er så fuld af.

Det er dog intet imod de værktøjer alverdens efterretningstjenester og andre hackere kan trække på i jagten på følsom information. Siden 2001 er markedet for efterretningsindsamling eksploderet og overvågning af hele nationer er nu muligt ved det blotte tryk på en knap. Nogle af disse teknologier er senest blevet solgt til lande som fx Syrien og finder anvendelse i både Egypten og Libyen, der har stor nytte af dem i jagten på dissidenter og anderledes tænkende. 1984, coming to a contry near you.

Indtil videre finder teknologierne dog kun anvendelse i undertrykkende og fascistiske regimer eller politistater.

Politivold
Apropos, fortsætter det amerikanske politi deres medmenneskelige og borgerservicemindede deroute ved endnu engang at overfalde en ikke voldelig demonstration. Denne gang på City University of New York. Årsagen er den samme hver gang. Demonstranterne modsætter sig at følge politiets anvisninger, hvorefter de får tæv. Igen var det universitetsledelsen, der bad om politiets hjælp. Det vides ikke, om ledelsen rent faktisk lyttede til demonstranternes anliggende inden de tilkaldte ordensmagten. Det er ironisk, at de selvsamme 68'ere der gjorde op med professorvældet på universiteterne nu selv agerer med magtfuldkommenhed.

Penge
Show me the money! Jamen, værsgo: $£€

Ingen kommentarer: